Povjesničari

Voditeljica projekta – učiteljica povijesti u OŠ Ernestinovo & OŠ „Antunovac“

Natalija Bulić-Kuić, prof.

DSC00749Počela sam ovaj projekt 2011. godine s učenicima školske skupine povjesničari. Već sam duže vrijeme razmišljala na koji način učenicima približiti razdoblje Domovinskog rata, njegovu vrijednost i značenje. Kako radim na dvije škole: OŠ Ernestinovo i OŠ „Antunovac“ željela sam uključiti u projekt sve zainteresirane učenike povjesničare za ovu temu sa ciljem da se povežemo i s drugim školama i učenicima povjesničarima te različitim institucijama s kojima ćemo zajedno surađivati i raditi. Namjera mi je svake godine u projekt i rad uključivati nove generacije učenik koje će učiti od svih nas te stalno proširivati projekt novim suradnicima i svima zainteresiranima za ovu temu i to na različite načine i kroz različite oblike rada.

Učenica povjesničarka Josipa Lukač, OŠ Ernestinovo

img_1137U projekt sam se uključila 2011. godine. Sudjelovala sam na svim radionicama s gostima hrvatskim braniteljima.Napravila sam istraživački rad I moj je tata heroj Domovinskog rata – priča o hrvatskom branitelju Nenadu Lukaču (2012.).Prezentirala sam rad: na radionici na kojoj je gostovao moj otac (2012.), na Večeri sjećanja 2012., na Županijskom stručnom vijeću učitelja povijesti u Belom Manastiru 2013. godine

Učenica povjesničarka Vedrana Gici, OŠ „Antunovac“

VedranaU projekt sam se uključila 2012. godine. S kolegicom Arianom Kresl napravila sam istraživački rad Spomen-obilježja u Antunovcu i Ivanovcu. Sudjelovala sam na svim radionicama i bila u posjetu Memorijalno-dokumentacijskom centru u Zagrebu te Državnom arhivu u Vukovaru koji se trenutno nalazi u Vinkovcima.Prezentirala sam naš projekt učiteljima povijesti na Županijskom stručnom skupu u Belom Manastiru i u Đakovu.Napravila sam portfolio na temu Domovinski rat. Bila sam voditeljica Večeri sjećanja 2012. i 2013. godine.

 Učenik povjesničar Tomislav Horvat, OŠ „Antunovac“

Tomislav HorvatU projekt sam se uključio 2012. godine. Napravio sam istraživački rad o ocu I moj je tata heroj Domovinskog rata – priča dečka s Juga II koji sam prezentirao na Večeri sjećanja 2012., na radionici u OŠ Dalj i na Izložbi fotografija u OŠ Ernestinovo 2013. godine. Sudjelovao sam na svim radionicama i izradio portfolio na temu Domovinski rat.

 Učenica povjesničarka Nives Kenjerić, OŠ „Antunovac“

Nives2U projekt sam se uključila 2011. godine. S kolegicom Marijom Dobrošević napravila sam istraživački rad Grad – to ste Vi: priča hrvatskog branitelja Ivana Anušića. Sudjelovala sam na svim radionica i bila u posjetu Memorijalno-dokumentacijskom centru u Zagrebu. Napravila sam portfolio na temu Domovinski rat. Bila sam voditeljica Večeri sjećanja 2011. godine.

 Učenik povjesničar, Marko Dukarić, OŠ Ernestinovo

MarkoU projekt sam se uključio 2012. godine. Zajedno s kolegicom Lucijom Klarić na svim radionicama i Večeri sjećanja prezentirao sam skupni rad učenika povjesničara Domovinski rat 1991./92. … sjećanje 2011./12. Sudjelovao sam na svim radionicama s gostima hrvatskim braniteljima. Izradio sam portfolio na temu Domovinski rat.

 

 Učenica povjesničarka Viktorija Biloš, OŠ „Antunovac“

viktorijaU projekt sam se uključila 2013. godine. Izradila sam portfolio na temu Domovinski rat. Pregledala sva portfilija i s knjižničarkom Vlastom Stubičar, prof. organizirala izložbu učeničkih radova u knjižnici OŠ „Antunovac“. Sudjelovala na radionicama Velebit-Maslenica, Obrada i čuvanje fotografija. Bila sam voditeljica Večeri sjećanja 2013. godine u Hrvatskom domu u Antunovcu.

 Učenica povjesničarka Lucija Klarić, OŠ Ernestinovo

lucija2U projekt sam se uključila 2012. godine. Zajedno s kolegom Markom Dukarićem na svim radionicama i Večeri sjećanja prezentirala skupni rad učenika povjesničara Domovinski rat 1991./92. … sjećanje 2011./12. Sudjelovala sam na svim radionicama s gostima hrvatskim braniteljima. Izradila sam portfolio na temu Domovinski rat. Bila sam u posjetu Memorijalno-dokumentacijskom centru u Zagrebu i na radionici u OŠ Dalj.

 Učenik povjesničar Antonio Kurtović, OŠ „Antunovac“

U projekt sam se uključio 2013. godine. AntonioIzradio sam portfolio na temu Domovinski rat.S kolegom Ivanom Jurkićem radio sam istraživački rad Iz novinarskog pera i slike: Riječima i slikom o Domovinskom ratu te sam ga prezentirao na Večeri sjećanja 2013. godine. Sudjelovao sam na radionicama Velebit – Maslenica, Obrada i čuvanje fotografija. Bio sam u posjetu Državnom arhivu u Vukovaru koji se trenutno nalazi u Vinkovcima.

 Učenik povjesničar Ivan Jurkić, OŠ „Antunovac“

ivanU projekt sam se uključio 2013. godine. Izradio sam portfolio na temu Domovinski rat. Istražio sam i napravio istraživački rad na temu Iz novinarskog pera i slike: Riječima i slikom o Domovinskom ratu. Rad sam prezentirao na Izložbi fotografija u OŠ Ernestinovo i na Večeri sjećanja 2013. Sudjelovao sam na radionicama Velebit – Maslenica, obrada i čuvanje fotografija.

 Učenik povjesničar Ivan Gutić, OŠ Ernestinovo

Gutić2U projekt sam se uključio 2012. godine. Izradio sam portfolio na temu Domovinski rat.Sudjelovao na sam na svim radionicama s gostima hrvatskim braniteljima. Napravio sam portfolio na temu Domovinski rat, istražio i prezentirao na Večeri sjećanja 2012. godine istraživački rad o Spomen-obilježjima u mjestu Ernestinovu.

 

 Učenik povjesničar Stjepan Ivičić, OŠ „Antunovac“Stjepan ivičić

U projekt sam se uključio 2013. godine. Izradio sam portfolio na temu Domovinski rat. Sudjelovao sam na radionici Velebit – Maslenica i Obrada i čuvanje fotografija koju sam i prezentirao na Večeri sjećanja 2013.

 

 Učenica povjesničarka Martina Zbiljski, OŠ „Antunovac“

MartinaU projekt sam se uključila 2013. godine. Sudjelovala sam na radionici Velebit-Maslenica u OŠ Ernestinovo, zatim u OŠ Dalj, na Večeri sjećanja 2013., izradila sam portfolio o Domovinskom ratu. Tema Domovinskog rata me zanima zato što je dio hrvatske povijesti i nama najbliža u prošlosti. Želim istraživati jer mi je takav oblik rada zanimljiv i uvijek naučim nešto novo, a to bi trebalo raditi više učenika.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s